Buikspieren trainen

Buikspieren trainen is een van de meest populaire dingen in zowel sportschool als bootcamp als een veelgehoorde eis bij mensen die een personal trainer inhuren.Vrij logisch, aangezien het een belangrijk onderdeel is voor ieder sporter.

Iedereen wilt buikspieren!

Een platte buik, een strakke buik, een sixpack, wat je doel ook mag zijn, buikspieroefeningen horen gewoonweg bij iedere training. Een sterke core is belangrijk voor het gevoel van fitheid, maar ook voor het functioneren van je lichaam. Dit natuurlijk naast het feit dat een strakke / platte buik of een sixpack door veel mensen als aantrekkelijk wordt bestempeld.

Buikspieren trainen met apparaten, materialen en accessoires

Onderstaand zie je eerst een overzicht al het trainingsmateriaal wat wij aanbieden welke buikspieroefeningen of specifieke buikspier trainingen kunnen ondersteunen. Deze worden binnenkort toegevoegd. Ben jij op zoek naar specifiek trainingsbenodigdheden, materialen of accessoires? Neem dan gerust even contact met ons op.

Waarom buikspieren trainen met extra apparatuur?

Je buikspieren kun je prima trainen zonder apparatuur. Toch kun je jezelf of een betere ervaring geven als je gebruik maakt van trainingsbenodigdheden, materialen en accessoires. Zo is een trainingsmat onmisbaar. Ook zijn accessoires zoals een ab roller van toegevoegde waarde om je core sterker te maken. Een stel gewichten kan ook op verschillende manieren gebruikt worden om een betere stimulans te creëren tijdens een training. Trainen met extra materialen helpt om sneller je doelstellingen te bereiken.

Beste buikspieroefeningen

Om je op weg te helpen willen we je graag nog een paar buikspieroefeningen meegeven die je kunt gebruiken. Zo hoef je niet van alles te proberen, maar kun je de meest efficiënte en beste buikspieroefeningen gebruiken. De oefeningen zijn als volgt:

Schuine crunch
Ga als eerst liggen op de grond. Breng je handen naar je oren toe en laat je ellebogen naar je onderlichaam wijzen. Breng nu je rechterschouder van de grond af. Terwijl je dit doet span je je buikspieren aan en breng je je rechterelleboog naar je lichaam toe. Tegelijkertijd neem je je linkerknie en die wijst naar je elleboog toe. Daarna ga je weer terug naar het begin en herhaal je de oefening nogmaals.

Hangende knie heffingen
Deze oefening is op meerdere manieren te doen. De meest efficiënte manier is om lifting straps of een ander hulpmiddel te gebruiken. Zo kun je je beter focussen op je buikspieren, zodat deze spiergroep alleen de beperkende factor is, en niet bijvoorbeeld je onderarmen. Hoe voer je de oefening uit? Je begint eerst met hangen aan een pull up bar. Daarna breng je je knieen richting je buik. Het is hierbij van belang dat er een constante spanning op de buikspieren staat, en dat er geen sprake is van een swingende beweging.

De plank
De plank ziet er makkelijk uit. Toch is het een oefening dat veel kracht vergt. Met deze oefening lig je met je buik op de grond. Daarna ga je naar een uitgestrekte push up stand. Je rug is recht en je armen zijn gestrekt. Zodra je deze positie hebt bereikt, leun je op je ellebogen in plaats van je handen. Je zit nu in een plank.

Ab roller
De ab roller is een buikspierapparaat wat vaak gebruikt wordt voor buikspieren trainen. Er zijn twee veelgebruikte manieren om deze oefening uit te voeren. De eerste is de makkelijk variant. Hierbij ga je deze oefening op je knieen uitvoeren. Je pakt de ab roller vast en rolt uit. Daarna breng je je lichaam terug naar een knielende positie. Let hierbij op dat je je rug recht houdt en je buikspieren het werk laat doen. De moeilijkere variant van deze oefening doe je met gestrekte benen.

Welkom, hoe kunnen wij je helpen?