Conditietraining

Conditie verbeteren voor je sport? Of wil je niet meer buiten adem die net op tijd gehaalde trein binnen komen? Hieronder lees je conditie oefeningen om jouw conditie te verbeteren! Ook kun je spullen huren om jouw conditietraining te optimaliseren. Zo willen wij voor jou het opbouwen van conditie een stukje makkelijker maken.


Wat betekent conditie?

Voordat we kunnen overgaan op het trainen van conditie, is het handig om te weten wat conditie betekent. Als iemand zegt: ik heb een goede conditie. Weten we allemaal wel wat daarmee bedoeld wordt, maar wat het eigenlijk inhoudt? Conditie zou je als het ware kunnen opdelen in twee delen. De conditie die je kunt opbouwen met sporten en de conditie die je van nature hebt. De conditie die je van nature hebt zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt, oftewel dat je een goed afweersysteem hebt. Als we het een half uur volhouden op de loopband zeggen we al snel dat we een goede conditie hebben. Dat is niet helemaal waar. Het kan namelijk zo zijn dat je uithoudingsvermogen dan juist goed is. Je conditie is veel meer dan alleen je uithoudingsvermogen. Het heeft namelijk ook te maken met kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid.

Gear voor een geslaagde conditietraining

Bij ons kun je gemakkelijk en goedkoop spullen huren! Zo kun jij een geschikte training doen of zelfs geven! Hieronder vind je een lijst met producten die gebruikt kunnen worden bij conditie oefening.

  • Power Sled
  • Speed Parachute
  • Weerstandselastiek
  • Gewichtsvest

Conditie opbouwen doe je zo!

Nu we weten dat conditie uit meer dan alleen uithoudingsvermogen bestaat, lijkt het ook een stuk moeilijker om het te trainen. Dat valt reuze mee! We geven je hieronder een aantal tips om je conditie te verbeteren:

  1. Kom van die bank af! Conditie trainen kun je al doen door iedere dag een half uurtje te sporten. Wandelen, fietsen, krachttraining etc, het kan allemaal!
  2. Maak een concreet plan. Conditie bouw je vooral op door regelmatig te sporten. Zet in je agenda bijvoorbeeld dat je op dinsdag, donderdag en zondag een half uur/ uur gaat sporten.
  3. Motiveer jezelf! Of laat het doen door anderen. Ga samen sporten met een vriend/vriendin of broer/zus. Samen sporten maakt de drempel een stuk minder hoog. Wanneer je wel alleen gaat trainen zorg er dan voor dat je de juiste motivatie hebt. Schrijf jezelf bijvoorbeeld in voor een marathon over een jaar. Nu moet je wel! Maak ook gebruik van bijvoorbeeld onze Power Sled of Speed Parachute hierdoor wordt je conditietraining niet alleen intensiever, maar ook leuker!
  4. Vind een sport die bij je past is misschien wel het belangrijkste punt. Zorg dat je plezier hebt in het sporten! Wanneer je een sport vindt wat je echt leuk vindt, zul je merken dat je zelfs zin krijgt om te gaan sporten!
  5. Zoals we hierboven al even genoemd hebben, conditie is niet alleen uithoudingsvermogen. Ga dus ook met gewichten aan de gang! Zorg ervoor dat je spieren ook sterker worden. Dit vermindert overigens ook de kans op blessures. Doe je conditie oefeningen of krachtoefeningen bijvoorbeeld met een gewichtsvest.

Conditietest

Ben je benieuwd hoe jouw conditie eraan toe is? Je kunt je conditie laten testen. Dit wordt meestal gedaan op een fietsergometer of loopband. Je krijgt een zuurstofmeter om en het fietsen of lopen wordt steeds zwaarder. Je gaat door totdat je niet meer kunt. Hoe hoger de zuurstofopname in je spieren hoe beter je conditie. De Coopertest is ook een vorm van conditietest. Deze wordt voornamelijk gedaan op scholen.

Conditie verbeteren

Conditie opbouwen is dus helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Zorg ervoor dat je regelmatig sport en voeg een aantal krachtoefeningen aan je routine toe! Wanneer je een goede conditie hebt zul je ook gaan merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten!

Welkom, hoe kunnen wij je helpen?