Krachttraining

Krachttraining is een van de populairste ideeën onder mensen die “gaan sporten”. Krachttraining wordt uiteraard gedaan door veel verschillende mensen, met verschillende doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld krachttraining beoefenen in de sportschool, maar een populair alternatief is krachttraining thuis.

Waarom krachttraining materialen?

Krachttraining kan vaak veel leuker en veel dynamischer worden gedaan. Daarom verhuren wij veel trainingsbenodigdheden en accessoires die benodigd zijn bij krachttrainingen. De onderstaande krachttraining materialen zijn geschikt voor iedere sportschool, gym of binnen iedere bootcamp. Heb je specifieke wensen? Mis je bepaalde producten? Vraag het ons dan direct, wij zijn altijd bereid om ons huur assortiment per direct uit te breiden!

Krachttraining met gewichten biedt voordelen

Krachttraining met gewichten of met een extra accessoires zorgen voor een betere training. Bij elke training kun je extra gewichten toevoegen, of bijvoorbeeld de intensiteit of belasting op een bepaalde oefening verhogen. Zo kun jij of degene die je traint sneller progressie maken en zijn doelstellingen behalen. Trainingsbenodigdheden en accesoires toevoegen aan een krachttraining routine is daarom een must!

Voor elke sporter zijn er mogelijkheden

Afhankelijk van het type krachttraining, is er voor eenieder een mogelijkheid om krachttraining te beoefenen. Krachttraining is zowel voor mannen, vrouwen, ouderen als voor jongeren. Ook maakt het niet uit of je een beginner bent of gevorderde. Het is een sport waarbij iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. HIerbij zijn sommige soorten krachttraining geschikter dan anderen.

Soorten krachttraining

Er zijn verschillende soorten krachttraining. Zo heb je algemene krachttraining en specifieke krachttraining. Krachttraining wordt gedefinieerd als een manier om het hele lichaam sterker te maken door te trainen met weerstand. Bij specifieke krachttraining ligt dit net iets anders. Hierbij ligt de focus op het verbeteren van een specifiek onderdeel d.m.v. krachttraining. Denk bijvoorbeeld aan rennen met een power sled voor meer sprintsnelheid & explosiviteit of bijvoorbeeld weerstandstraining met een elastiek om je slagkracht of kracht uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast wordt specifieke krachttraining ook gebruikt voor de revalidatie.

Hoe worden krachttraining materialen gebruikt?

In Nederland zijn de populairste vormen van krachttraining te vinden in sportscholen. Denk bijvoorbeeld aan powerlifting. Toch kan krachttraining ook prima thuis of buiten uitgevoerd worden. Hierbij zijn er twee manieren waarbij je deze materialen kunt gebruiken.

Compound oefeningen waarbij je gebruik maakt van meerdere spiergroepen in 1 beweging. Hierbij is de belasting het grootst en behaal je over het algemeen het meest van je resultaat. Voorbeelden zijn de squat, bench press en millitairy press.

Isolatieoefeningen waarbij je één spiergroep belast bij 1 beweging. Met deze oefeningen kun je een specifieke spiergroep belasten, om bijvoorbeeld een betere spiergroei te realiseren. Voorbeelden hiervan zijn de bicep curl, tricep kickbacks en schouder press met gewichten.

Welkom, hoe kunnen wij je helpen?